Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Jumaat, 1 April 2011

YAYA ketika baby

aha...n3 kali ni tentang si sulung ku yg skrg ni dah berusia 4 thn...
nama manja kat umah...alia @ yaya...n dia mbahasakan dirinya yaya
lahirnya pada 17 march 2007 iaitu slepas 4 hari aku n mr.hubby mnyambut anniversary yg ke 2..
alkisahnya...16hb mac..aku gi check up mcm biasa n time check up..tetiba dr ckp..u bsalin ari nak x?
aku pun pelik...aiks..nape lak suke2 je nak suh aku bsalin...sakit pon idak..huhuhu
aku pon ngan muka slambanya tnya : nape dr?

dr : U pnya air ktuban dah kurang ni n lg pon baby u besar...ari ni baby u dah 3.6 kg..kalau nak tggu u pnya due mggu dpan...nnti baby u makin besar n  i takut baby u lemas sbb ktuban dah kurg...
aku ngan hubby duk saling berpandangan...

aku : sya blik pk dlu lah dr...

dr : ok..u blik dulu tp pling lewat mlm ni u kna msuk ward sbb pg sok kta nak induce...lgpun jln u dah bkak 1 cm..

aku : ( ngan muka blurrnya) ...ok dr

Balik dr klinik aku pi mrayau dlu ngan mr.hubby...pi mkn puas2..dah penat bru blik umah..
bla smpai umah aku citer la kat mak,mak nab n mok long ( sume xcited nak tman aku kad ward ) yg dr suh bsalin ari ni tp aku xnak n dr suh masuk ward...

hmmm...bla diaorg dah tau mmg msk la aku...diorg sume paksa aku msuk ward ptg tu jgak..tp aku mls sbb aku x rasa sakit pon...

di pendekkan citer...pkul 10 mlm bru aku msuk ward tu pun sbb sume dah bising..smpai sna nurse cek jln n still 1 cm agi...so mlm tu xde wat pape..aku tdo smpai ke pg...

pas subuh pagi sok nurse dtg bgtau suh2 siap2 nak msuk labour room...klam kabut aku bgn,gosok gigi n solat...smpaikan lupa nak mndi...punya lah gabra...hahaha

msuk labour room cam biasa lah..msuk ubt berak n drip n cpatkan bukaan...dr pg smpai pkul 5.33 ptg brulah aku bersalin...tu pun tpaksa vacumm...dr x bg aku mkn...bygkan dr pg smpai ke ptg aku x mkn...mana ade tnaga nak push...tu pon aku suh mr hubby bli roti sbb aku dah lapar giler

dan lahirlah Intan Nuraliasara dgn brt 4KG ...huhuhu...bygkan..smlm scan dr ckp 3.6..ari ni kuar 4Kg..bygkan kalau aku tggu hgga due...mau 5kg kot...dr pon tkejut...hahahah

jom lyn gamba yaya masa baby..mmg chubby ngan rambut yg kerinting cam megi..ehe...











 kalau yaya dah bsar nnti n bksmpatan baca blog ibu ni...xtau lah ape reaksi yaya....ekekekek...jgn mrh ye nak...ibu just nak share ngan kengkwn ibu yg btapa cumelnya yaya...ehehh

p/s : aku dah x lrt nak dukung yaya...hanya ayah dia je larat dukung..brt yaya skrg 30kg...cam budak darjah 1 @ 2...smoga ank ibu dijauhkan dr sgala pnyakit berbahaya n membesar dgn sihat n cerdas......jd ank yg solehah n bleh jaga ibu n ayah n adik2 bla kami dah tua nnti....aminnnnn

3 ulasan:

Mayana berkata... [khas utk kamu]

emm besarnye...kena kncing manis ke masa ngandung?intan kurangkan tulis short form boleh kan? sebab lagi seronok nk baca bila tulis penuh ni lg pun bila orang search kat google ada artikel yang berkaitan mungkin diorang akan pergi sini sebab kita pun tulis pnuh kat kotak search tu right? :)

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

mayana : alhmdulillah x pnah kna kncing manis..cuma x control mkn je time tu..so bla pregnant kali ke 2..trus control mkn..so kua 3.12kg..hehehe..
short form tu mcm dah badi la plak...kes nya nak cepat kan...sori yer mayana...next n3 sya cuba improve yer..tqvm mayana

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

yaya bambam..mmg copy paste ayah dia..hehehe..comel sungguh masa baby tu..meh nk geget skit..