Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Selasa, 26 April 2011

HANGIN

Pagi2 aku dah hangin ngan 1 kaum ni....huhuhuhuhu
Kaum ni kalau bawak keta memang dia wat jalan raya tu macam jalan hak kepunyaan hatuk dia...
Hadoyai...bukan sekali dua tapi dah banyak kali aku kena cam ni

Ni kes pagi tadi...aku ni dah la nak cepat..nak kejarkan parking free yang limited kat area opis aku tu...

Dari putrajaya jalan ok jer..clear & memang bleh speed lebih sket aa..
bila dah lepas tol kat mines tu...jalan still clear agi
Aku guna Highway Besraya...

Tapi bila nak tiba kat simpang ke kuchai lama tu keta dah mula slow sebab kat area tu memang selalu jem...

Dan aku memang sentiasa maintain lane kanan jer...
Sampai kat situ..ade lah satu kereta kaum **** ni nak masuk depan aku...bagi signal pon sket jer..tetiba cilok depan aku kan...

Ok lah...xpelah..aku bagi dia cilok...
tp yang buat aku hangin satu badan nyer..

Bila dah dibagi ruang dan peluang untuk cilok...bleh lupa daratan lak tu...
bawak keta macam siput...tau la ade awek kat sebelah
tp ni time nak gi kije der...
sume orang nak cepat der..
kalau lu nak santai...lu lalu jalan lain lah derrr....xpun lu duk lane kiri...

ek elehhhh...dia pnya siput tu..jarak antara keta dia ngan keta depan tu  bleh muat 1 keta agi n kadang2 bleh muat lori kat depan dia tu....

aku yang kat belakang dia ni hangin jekkkkkk...aku himpit jek bontot keta dia
tp dia wat x tau jer...
bila dah nak sampai kat simpang untuk aku U-turn kat lane kanan tu...dia lagi slow
aku hagak dia ni mesti nak masuk lane tengah lak ni....

memang btol...dia slow tu memang dia nak msuk lane tengah & korang bayangkan time tu jarak antara keta dia ngan keta depan leh masuk 1 treler panjang...

Hadoyaiiiiiiiiiiiiiii.....
menggelegak jer aku...
Ni lah satu perangai kaum ni.....dah tau nak duk lane tengah @ kiri tapi still gak nak menyibuk kat lane kanan...pastu bila dah sampai kat simpang baru tergedik-gedik nak tukar lane....

Pastu kalau yang yang kaum **** tua ni plak bawak kereta...walaupun dia duk lane kanan tetap bawak slow...kadang2 tu 50-60km/jam...orang cocok ker,orang himpit ker,orang hon ker,dia wat dek jer...........macam, xde pape yang berlaku....hadoyaiiiiiiiiiiiiiii

P/S :hambik...x pasal2 aku dah membebel pagi ni.....kat area opis aku ni ramai kaum **** memang aku menyampah tengok perangai diorang ni.....hishhhh.....

berhati-hati di jalan raya
( jangan sampai jadi cenggini udah ler )

7 ulasan:

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

sabo2... hehehe...hangin je pepagi kalo ada yg buat perangai tgh jln...

Ila berkata... [khas utk kamu]

sabar..sabar...kadang2 diaorang lupa diri yang jalan tu bukan bapak diorang punya..
Tak nak word verification di kotak komen

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata... [khas utk kamu]

kaum apa tu? patutnya mmg kena consider org lain kan..tah papelah kaum tu..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

hehehehhe....smestinya kaum yg bukan bumiputera yg kat mana2 tempat ade je kaum ni...tp PM duk ckp kta ni 1 malaysia...kdg2 bila di pk balik kaum ni la yg byk main harga barang kat negara kita ni....
baran x abih agi tu

Myra Jay berkata... [khas utk kamu]

Sabar yek, kadang mmg pun bila kita nak cepat ke apa ke ttiba keta depan wat terhegeh2, huh, mmg hangin ler jugak..

aDieyZa berkata... [khas utk kamu]

sabar ye kak.. jgn marah2.. cool.. senyum selalu!!

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

zana:alhamdulillah hari ni perjalanan ok jer...wpun kat putrajaya hujan di subuh hari & liat nak buka mata...