Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Khamis, 7 April 2011

KEHEBATAN SURAH AL-FALAQ

Ohh....aku teringat....aku masih punya satu dari  beberapa ayat yang boleh diguna pakai dalam kecemasan dan kekejaman sesama manusia dan aku pernah diuji beberapa kali suatu ketika dulu dan benar, ia benar-benar mujarab! ayat apakah itu? Itulah kehebatan ayat-ayat dari surah al-Falaq!

 selain dari zikir mengingati Allah, sentiasa basahkan lidah anda dengan ayat ini....nikmat dan lazatnya tak terperi,  try lar, jangan malu-malu.....free....

sume ni aku copy & paste dr blog k.Q...kalau anda sume nak tau kehebatan surah ni bleh la baca kat sini

N3 tersebut kna baca sampai habis tau sbb intro dia panjang n di hujung cerita tu baru ade kisah kehebatan surah ni...

Renung2 kan dan selamat beramal yer kengkawan sume...x lupa juga utk ank2 ibu skalian...

p/s : insyaallah akan ku amalkan surah ini..

5 ulasan:

wahida berkata... [khas utk kamu]

alhamdulillah, amalan 4 Qul mmg menjadi amalan harian saya...

Mamma Olyn ♥ berkata... [khas utk kamu]

tq sudi berkongsi ilmu agama yg sgt berguna utk semu...:)

ariana's berkata... [khas utk kamu]

memang bagus mengamalkan bacaan 4 Qul ni..Thanx 4 sharing:)

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

insyaallah kalau ade info yg bleh dijadikan panduan dan peringatan kepada kta sume akan sya share ngan kengkawan sume

manueng berkata... [khas utk kamu]

itu la hikmah kalamullah ni....byk kebaikan nye :)


p/s: tq follow lensajingga :)