Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Jumaat, 23 Disember 2011

apam polka dot

ni 1st trial aku...
orang lain dah berkilo-kilo wat
aku bru nak try
hahahhaa
xpe...at least aku try kan...

aku wat ni xde buh perasa pape..hatta essen vanila skali pon..
trasa sungguh hanyir telur tu
bau pung kuat
nyesal sungguh
mula2 tu tpk nak buh perasa jagung
tapi takut la plak nak menderhaka kat resepi

last2 aku sdiri yg menyesal..
kalau wat lain kali aku nak buh perasa jagung ker..strawberry ker, pisang ke...hehehe

aku kukus guna steamer tupperware...
memang mantop...
xde masalah air mnitik dr penutup steamer

ini ler rupenyer...
harga pon rm 49.90 jer...
kalau nak bleh order kat i yer....
steamer ni sesuai sgt utk family kecik cam aku ni...

( sila abaikan harga dlm rupiah tu yer...ahaksss...ni lah masalahnyer kalau gambo cedok dari google )


Gambar  Tupperware Steam It

taraaaaa....
tangan x berseni...
nak ber polkadot pon amat susah bagi aku...
last2 aku wat lukisan aku sdiri...
polkadot melayang ntah ke mana...hahahhaha

( rupa ulor pon ade..cacing pon ade )

( yg ni snonoh sket...sebabnya aku guna picagari ubat anak aku utk wat dot2 tu )


( papercup kecik dah abih so terpaksa la guna yg besor gedabak ni...kalau dlm steam it ni...leh muat 7 biji skali kukus )

( steamer ni kena guna ngan kuali )

( closed up )

p/s : wat guna cup besor dpt pon sket je la...x dpt nak bwk opis bg opismate rase...huhuhuh

9 ulasan:

Puan Kutu berkata... [khas utk kamu]

guna picagari?muahaha..polkadot tu nampak,tp dotnya tak berapa bulat.hehe..

janji pernah buat..sy lg teruk,pengukus pun takde.hoho

Lady Rina berkata... [khas utk kamu]

jadi jgk apam polkadot tu...buat 2-3 kali lg mesti lg comel...:)

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

tahniah!!! akhirnya dpt gak buat yer...next project red velvet yer....hehehe

Bibu berkata... [khas utk kamu]

Tips utk apam ni..saje nk share...guna piping bag. Satu piping bag gunting besar utk adunan dalam papercup..satu lagi utk inti strawberi or kaya or apa2 lagi..Satu lagi gunting halus utk dot saje..Selamat mencube..:)

iizla berkata... [khas utk kamu]

dah jadi dah tu.. kene selalu practice, nanti kalah masterchef.

cik dah faridah berkata... [khas utk kamu]

sy pun cam akak gak..mula2 ada lg dot dot..pastu dah bosan wat lukisan sendiri plk..kih...kih..

cemana nak guna steamer tu...mcm menarik jerk..

wahida berkata... [khas utk kamu]

wah..dah berjaya buat...tak mcm aku, sibuk amek resepi bagai, tapi buatnya ntah bila...kehkeh...

anis asliza berkata... [khas utk kamu]

tahniah..berjaya gak wat apam polkedot..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

puan kutu :a'ah..baru lah menjadi polkadot tu..huhuu

lady rina : kena kumpul mood dulu bru leh try utk kali ke 2

estee:macih

bibu:tqvm dear sudi share tips

iizla: insyaallah

cik dah:sonok guna steamer tupperware ni...xde masalah air dari penutup pengukus tu menitik dlm masakan kita dan sgt sesuai utk family kecik

wahida : bila nak try?

anis:tqvm