Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Isnin, 5 Disember 2011

andai itu takdirnya

ni teman baru i...
hajat dihati nak cari ombak rindu
tapi xde la plak..
daripada balik ngan tangan kosong...baik aku rembat yang ni..hehehe


cop mohor ni penting  bagi org yg 1st time beli novel...cam aku ler...kuikuikui


yang penting ade cop ni...confirm best  la kot...
aku ni memang x pernah beli novel...betul x tipu...baca novel pernah, tu pun pinjam kawan punya
dulu2 nak beli novel sdiri..xde duit...novel kan mahal..
family aku susah ...duit blanje pon cukup2 makan jer..
duk hostel lak tu...
duit mmg cukup2 utk tambang bas time nak balik umah jer
huhuhu...sedih plak bila imbas kisah silam

alhmdulillah..skrg life dah berubah...
x kaya tapi cukup la untuk beli keperluan diri
boleh bli novel sdiri...hehehe
so mmg aku xtau la sape punya karya yg best...
bila ade cop novel terlaris tu..trus aku beli...

novel ni hasil karya :Siti Rosmizah...dia ni lawyer...tp dpt idea criter ni melalui mimpi...
dia pon x sure kebolehan dia mengarang...tp ternyata..dia MAMPU...


nak citer pasal isi novel ni pon x tau gak sb aku baru start baca...
just share intro bleh la...kisah org kaya kawin ngan org miskin..kawin pon sbb kena perangkap khalwat
si istri ( miskin ) di layan macam org gaji ngan suami...
si suami x tau yg tu memang perangkap dari kwn dia sdiri..
tapi suami n family anggap yg si miskin ni saje perangkap sbb nak kawin ngan orang kaya...
nak makan pon kena beli sdiri..xleh share barang ngan suami...
kena duk bilik orang gaji...
penderaan zahir n batin....


so..kalau korang nak tau ending dia cane..kena tunggu aku abis baca dulu...xpon..korang gi beli jer novel ni
aku bli kat popular...dpt less 10%

ni cover novel tu...kalau korang nak beli...ingat tajuk n gamba cover ni yer

10 ulasan:

mamaijat berkata... [khas utk kamu]

.....cam best jer...ala ala kisah nyonya mansor...ha ha ha...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

hehehe..lebih kurang gitu ler

anis asliza berkata... [khas utk kamu]

anis dah baca dah novel ni best..memang mint baca novel2 ni..

Qhaifa Nur berkata... [khas utk kamu]

lama dah tak baca novel ni...
dapat yang best, 2 3 kali baca..

Queenie berkata... [khas utk kamu]

hehe intan, takder rotan akar pun berguna!

Zaitun berkata... [khas utk kamu]

kak Zai memang suka baca novel kalau pergi kedai buku kadang2 sampai 3 sekali beli.Novel andai itu takdirnya kak Zai dah baca.

Kalau beli novel ombak rindu jangan lupa beli juga cinta tiada akhirnya sebab sambungan cerita dia,lagi best ceritanya.

YAYA AZURA berkata... [khas utk kamu]

belum baca lagi novel nie..
yaya ada Ombak Rindu dan Cinta Tiada Akhirnya..nanti dh balik trg boleh la pinjam ngn yaya..^^

marinahunny berkata... [khas utk kamu]

aii mcm nak kena beli je..mcm best je..

Zana Adieyza berkata... [khas utk kamu]

rajinnya membaca novel tu kak.. zana dh lama x membaca novel.. asyik baca majalah jer.. hahahha

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

anis :anis dah ckp best..maknanya mmg tepat pilihan sya bli novel ni..yess

Qhaifa : meh la baca novel..sya ni dah terkena aura novel ni...berazam sbulan nak beli n baca 1 novel..hehhe

Kak Q :btul3x...cam masak la..xde bahan yg sepatutnya..pandai2 la ganti ngan bahan lain...btul x?

kak Zai :pas ni sya kena dptkan ombak rindu n cinta tiada akhirnya...okey..dah set dlm mind...next novel yg kena beli

yaya:alalala...thanks yaya...nak pinjam cam susah jer...pe kata yaya jual je kat sya..bleh?

marina : mmg best..ramai ckp best..beli ler

zana : akak pon fanatik majalah gak tp mingguan wanita jer..hehehe..skrg ni tambah lagi teman baru...