Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Khamis, 28 Julai 2011

senja yg mencabar...

n3 sebelum ni tentang cabe nak control marah kat anak kan...

ni nak citer kes petang semalam.....
petang semalam aku balik kije lambat..pkul 6 lebih baru kua opis..sampai umah dah dekat pukul 7...
ingatkan hubby dah gi amik anak..upanya dia gi mengayuh beskal...
huhuuhu....
pas amik anak ...terus balik umah & ke dapo...
adoiii....botol susu tersusun ...lom basuh...tu botol susu yg malam smlam nyer
pagi x sempat nak basuh...

bia dulu la botol tu...masak dlu.
plan mkn bihun goreng jer...
tgh duk kelam kabut kat dapo....hubby lak nak gi surau...

anak dah wat perangai nak ikut ayah gi surau..
dapur tengah berasap..nak pujuk anak lagi...
kelam kabutnya aku ....
cepat2 masak sambil haifa duk merengek...
dah siap bihun diaorang aku bagi la sepinggan sorang
yang kakak ok...mkn elok jer

yang si adik ni..tengah merajuk...huhuhu
bila aku bagi bihun...dia tolak pinggan bihun tu ngan kaki...
terlangkup pinggan tu...bersepah bihun atas lantai....
adusssss....geram tu....mulut aku dah bising...pot..pet..pot..pet...
yang si adik lak duk nangis x abis2 agi....arghhhhhh
kena tepuk betis 1x.....

tengah duk kelam kabut nak bersihkan lantai tu..aku leh terlanggar lak rencah bihun utk aku n hubby nyer...
adoiiiii....dah berterabur dlm sink.....STRESSSSSSS...

adik dah ok..aku bagi dia mkn bihun..aku biakan 2 bradik tu makaan...suka atilah korang nak sepah camana pon...
aku tinggalkan diaorg..pi solat mgrib jap...
pastu si adik ni plak u..uk...

huhuuu...bawak yaya & adik gi mandi...
sambil diaorg mandi tu aku kemaskan sepah2 yg diaorg makan tu

dah siap mandi...siapkan pakai baju lak...
pastu goreng bihun utk aku n hubby lak...
sambil2 tu basuh pinggan mgkuk...

dah siap...baru je nak duduk...nak susu plak...
adoyaiiii...wat susu plak...
pastu yaya suh wat eskrem pink...
mmmm...buatkan jap....

badan dah melepek ni...

dah settle sume...sesi lipat kain lak..
yg 2 bradik ni plak duh bgaduh...berebut mainan plak...huhuhuhu
ibu mmg dah x larat ni nak oiiii
sik bergaduh jer 2 bradik ni..
pastu haifa sepahkan skotak tisu...
aku biarkan jer...aku dah x larat...
bia ayah diaorg tengok cane kelam kabutnya aku duk umah jaga anak sorg2..

hubby balik jer...aku pass jer dak berdua tu kat dia...
aku nak relax plak....
aku pun perlukan masa untuk diri aku sdiri...

pompuan ni mmg x kan abis kijenya...hhuhuuh

p/s : aku penattttttttttttttttttt

5 ulasan:

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

ni ala2 supermak..ekeke

Qhaifa Nur berkata... [khas utk kamu]

cam tu sya..rutin pon lebih kurang gan intan. klau leh x nk tension cepat tua tau...he..he...

ZaNa aDieyZa berkata... [khas utk kamu]

padatnya jadual akk!!! kalau zana pun mesti mulut potpet potpet.. huhuhu

Lia berkata... [khas utk kamu]

hadoii.. mmg kelam kabut kan. tapi bila semua dah setel hati akan rasa puas sbb semua keja hasil tangan sendiri kan.. :)

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

estee:kalau btul2 leh berdesup cam supermak tu mmg best gilorrr...ekekek

Qhaifa : xnak tension tapi tertension gak...cane tu?ehe...

Zana : kalau baby sorang ok lagi..bila dah ade 2 ni mmg kelam kabut di buatnya..tp kdg2 tu bila dah dtg hangin malas...akak wat dek je

lia : hehehe...penangan 2 bradik tu