Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Selasa, 19 Julai 2011

cekodok bilis + sambal kicap

balik kije petang semalam terus shoot ke umah pengasuh...
aik...sonyap sunyi je umah nyer...
mana anak2 aku...
pintu bukak...bila pi jenguk...upanya 2 beradik tu tengah lena di ulit mimpi..ekeek

just amik beg diaorg jer..bagitau kat anak pengasuh tu...nak balik solat asar dulu la
dah siap solat..intai2 gak kot2 diaorang dah bangun...
nampak cam line clear jer...
masuk dapor jap...bancuh cekodok bilis...
hubby pun lom balik agi...

pastu tringat yaya duk request eskrem pink..dah banyak ari dah minta
tapi ibunya ni MALAS....wat dek jer...
teruk aaa aku kan...ank minta pon leh wat dek jek

sambil goreng cokodok..aku wat eskrem pink...
tengah goreng tu ..yaya balik...
tanya yaya..adik dah bangun lom...
yaya cakap adik tido lagi...
leh la abiskan goreng ni...
sambil goreng sambil jemur kain yg en hubby dah basuh pagi tadi
multi task tau...hahahha

elok2 je siap cekodok..hubby pon sampai umah...x sempat nak gi amik haifa..anak pengasuh tu datang anto ke umah...hehehe

meh la layan cekodok bilis ngan kopi panas...

( tgh duk dlm kuali pon nak hambik gambo )

( dah msk..yang garing utk aku..yg lembik utk anak2 )

( sambal kicap peberet aku )


( air kopi...aku syg gelas ni...hehheehe...hadiah kawin tu )

p/s : sonok tgk haifa makan cekodok ngan sambal kicap..mmg hebat dak tecit ni..ume dia ngap...yang yaya lak...antu mayonis...sume bende nak mkn ngan sos putih...huhuhu

12 ulasan:

YAYA AZURA berkata... [khas utk kamu]

tak pernah try cekodok ngn sambal kicap ....
tp cekodok mmg best!

Diana @ Melley Mey berkata... [khas utk kamu]

sedaaapnya cekodok bilis... dah lama x makan... sedap

aDieyZa berkata... [khas utk kamu]

kalau kat kg, mmg popular cekodok dgn sambal kicap.. mmg layannnnnn...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

hehehe...akak kalau wat cekodok mesti kena ade sambal kicap...kalau xde..x slera nak mkn cekodok except cekodok pisang la..
kalau cekodok mkn ngan sos cam xleh nak telan jer..

wahida berkata... [khas utk kamu]

yaya boleh geng ngan aku, hantu mayonis!!

qemaishak berkata... [khas utk kamu]

Wah untung rumah pengasuh dekat je ek, blh balik setel kerja mana yang patut dulu...
lama rasanya tak buat cekodok bilis tu, makan ngan tea o panas..best!

Zaitun berkata... [khas utk kamu]

Salam

kalau makan goreng pisang pun kak Zai makan dengan sambal kicap sedap kan.

Myra Jay berkata... [khas utk kamu]

lAMA XMAKAN CEKODOK BILIS NIE :)
sELALU DOK MAKAN JAGUNG NGAN UDANG JE..
nAK BUAT LA NANTI :)

ariana's berkata... [khas utk kamu]

Cekodok atau kami panggil jemput2..peberet hubby akak. lama dh x buat, lps tgk ni rasa nak buat plk..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata... [khas utk kamu]

sy suka jemput-jemput kelapa atau jemput-jemput nestum..jemput bilis pun sedap..tp suka mkn dgn sos..smbal kicap sy suka mkn dgn sup..

Maya Mayana berkata... [khas utk kamu]

sambal kicap tu my feveret tu,plan nk buat weekend ni pedass2 smpai berasap...kwin dgn org muor belajo mkn smbal kicap ae?hehe...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

heheh..ekceli dari kecik agi dah biasa mkn sambal kicap sbb ayah sya org Bagan, Batu Pahat...