Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Rabu, 12 Oktober 2011

SAKIT ATI SGT2

ni kes weekend ritu...

sebelum tu nak citer je sket...aku ni peminat tupperware...memang banyak koleksi tupperware kat umah aku..sambil2 tu aku jual la kalau ade orang order kan..

Stokis Bdr Puteri Puchong

dulu aku kije kat puchong n slalu beli tupperware kat bdr puteri puchong..
aku salute ngan stokis ni ..walaupun owner dia cina tp servis tiptop...ade sorang pekerja dia ( indon )..nama nancy..mmg baik n aku ska berurusan ngan nancy ni..kat sini kta bleh booking barang dalam masa 3 hari..contohnya aku oder ari rabu...so ari jumaat time lunch hour aku gi amik la..kalau aku x dpt dtg ari jumaat tu , aku call nancy bgtau nak dtg esoknya n minta dia simpan...ok jer...dia akan simpankan dgn syarat memang wajib datang la esoknya tu ..kalau x dtg brg yg kita order tu akan di jual pada org lain...fair la kan..reasonable lagi bagi aku...pastu kalau nak tukar brg...( tupperware kan ade wat service life warranty )..memang x banyak songeh ok...memang xde nak bebel2...memang xde nak buruk sangka kat kita..
conclusion : service tip top ( ni pendapat aku la )

kalau x sempat gi puchong...aku ade gak gi stokis kat Bdr Baru Nilai...

Stokis Bdr Baru Nilai


stokis ni ownernya org kita...servis ok...x byk songeh cuma jauh sket dari umah aku...kalau ari kije tu mmg x sempat nak lari kesana...kalau ari sabtu tu bleh la ke sana tp kalau xde tujuan lain malas la plak sbb smata2 nak ke tpware jer...pastu barang kat sini cam goreng pisang panas gak...hehehhe
slalu gak xde stock...bila xde stock tu kena back order la..bila dah back order..kna ke sana lagi la lain kali kan...tu yg maleh tu...hahhahahh.
lagipun kalau ke sana aku mmg pegi ngan en.somi...x confident nak gi sorg2...kot2 papehal kat tgh2 jln kang...aku xreti nak wat pe plak..
service life warranty kat sini pon ok cuma byk yg xde stock
conclusion : servis kat sini memang ok

YANG HAKU HANGIN NI NGAN STOKIS KAT UMAH AKU......HUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.....bencik ngan diaaaaaaaaa
sape yg tau aku duk area mana mmg leh agak la stokis mana ek...hahahha
dah byk kali aku kena ngan stokis ni...nok oyak bui deh...ore melayu kito tue keda tu...tapi gak....cerewek gilo...siap belebe...pot.pet..pot..pet...aku kalu denga soro dia meme sakit ati..aku gi keda dia tu sebab terpaksa...mugo hok tu jah dekat ngan umoh aku..balik kijo bleh singgoh slalu...dop la nyusoh ko en somi aku...tapi gakkkkk.....aku denga ramai gok duk komplen kato stokis ni banyok songeh..

kes 1
sepupu aku order bekas air yg ade paip tu...time beli tu aku lupa nak cek...sebab byk barang aku beli kan...pastu bila aku pass barang tu kat spupu aku...dia pon x cek..so bila dia nak pakai...baru dia prasan yang bekas tu xde lubang utk pasang paip.so dia pulangkan la kat aku ( kalau x silap dari tarikh beli tu ade la dalam 2-3 bulan bru aku gi tukar kat stokis hampeh ni )
yang aku BENGANG nyer....si pompuan ni siap membebel kat aku...
1) nape x cek dulu ( ok la...mmg silap aku sbb aku x cek bli amik brg ritu )..

2)pastu dia minta resit aku bli barang...( kak....aku ni bisnes kecik2 je..xde maknanya aku nak simpan sgala resit tu...biasanya mmg aku buang yer..menyemak umah aku je nak simpan sume tu.) dia bleh bebel kat aku..dia cakap lainkali simpan sume resit tu..jgn buang nanti senang nak refer...stiap resit beli brg tu simpan dlm fail..kalau papehal senang nak refer ....ntah2 barang bli kat tempat lain datang tukar kat tempat kita...       ( wah3x...aku dah berasap telinga ni )
    
aku jwb :kak...tpware kan ade life warranty...xkan xbleh tukar kalau bli kat mana2 pon...kalau  sya bli kat johor...xkan la sya kena ke johor smata2 nak tukar bende alah ni...sya pon pelik..tpware kan sykt besar yg jaga kualiti...cane leh terlepas bende camni yer.diaorg x cek dulu ke sebelum kuakan brg ni dari kilang ( hamek koooo )..pastu bila nak tukar x bleh plak...ke nak suh sya tebuk sdiri..
   
 pompuan : eh..mana bleh tebuk sdiri...kalau ade kesan tebuk kita x terima kalau nak tukar
    
aku : sebab tu la sya datang sini nak tukar...kalau xde life warannty baik sya beli bekas biasa yg  murah tu jer...


pompuan : susah la tukar barang yg dah lama bli ni..nak kena cari no batch kotak stok ni..lagipon yg ni bukan hot item sale..kita memang jarang beli ni...susah ni...xleh tukar ni..


aku : ( temperature aku dah naik mendadak ni..tunggu masa nak meletup jer..tp cuba utk cool down )...xpelah kak..kalau susah2 sgt...saya gi je tempat lain...sya rasa tempat lain bleh jer tukar..( puas ati aku )


pastu laki pompuan tu dtg menenangkan keadaan....sib baik ade laki dia...haa......boleh pon tukar...bukannyer susah sgt pon....hishhhhh...aku x ska la dgr suara pompuan tu bebel....bg aku stiap ape yg dia xplain tu mnyakitkan telinga jer

KES 2


ni weekend ari tu...aku bwk byk la penutup tpware yang nak ditukar sbb dah rosak...yg aku dpt tukar...1 jer tu pun kna dgr dia bebel sebakul

ade penutup tu patah tepi....pompuan tu bleh minta serpihan yg patah tu....aku geleng pala...aku ckp kat dia..sah2 yg patah tu kecik kak...mestilah org buang..xkanlah nak simpan..sya x tau la plak ni rules bru tpware..so ni xbleh tukar ker...pompuan: xbleh tukar ni...kalau ade serpihan tu bru kita bg tukar...bukan ape...kadang2 customer ni..penutup yg kena gigit tikus..dia masukkan dlm peti ais pastu dia patahkan tempat yg kena gigit tu...then dia dtg nak tukar ngan kita....( ni dah melampau ni...igt aku tipulah yer...aku pon x tau trick tu lah kak oiii...kalau ko x bgtau mmg aku xtau trick tu )...aku sound dia...X MASUK AKAL LA TPWARE SKRG...MAKIN CEREWET


pompuan tu siap sound aku..kalau x caya try la tukar kat stokis lain....mmg aku x percaya pon...dan utk pengetahuan ko pompuan...aku gi kat stokis nilai...aku leh tukar ngan senang..xde pon kena soal siasat..xde pon nak minta serpih..xde pon ckp penutup yg kotor x bleh tukar...aku geram je nak gi tunjuk kat ko brg2 yang aku bleh tukar tu...aku nak sgt ckp kat sume org...dah..xyah gi stokis tu..owner dia tu cerewet...
aku rasa pompuan ni terlebih pandai kot...hishhhhhh...sakit ati aku la...


pastu ade penutup yg reput...yg ni mmg xbleh tukar tapi aku saje la bwk skali mana tau kot2 rezeki kan..leh tukar...korang tau ape pompuan ni ckp : ni bukan reput sebab ape ni...reput sebab x pakai...dia beli tpware pastu dok simpan dalam kotak..x pakai..bila dah reput camni dia dtg nak tukar ngan kita....
mak aiiiii...sedapnyer mulut ko pompuan...mana ko tau org pakai ke x pakai brg ni..ko ade bukti ker..ko nmpak ker...yg ko sedap2 mengata org tu knape...xbleh ke ko ckp..."dik yg ni xbleh tukar yer...sbb dah reput...byk sgt patahnya...kalau reput mmg tpware x cover"...kan sejuk skit ati aku kalau ko ckp cenggitu....susah sgt ke ko nak berbudi bahasa wahai pompuannnnnn...

then ade penutup yang rosak tp kotor ( berabuk )...pompuan ni bleh ckp...yg kotor kita x amik yer..tpware mmg x cover penutup yg kotor...aku dah geram aku ckp la..abistu kalau sya balik basuh leh tukar ker...pompuan tu ckp xleh gak sebab nmpak cam kesan ade pisau...eh..eh..dan2 tu ade kesan pisau kat situ...aku x nmpak pon...hish...mls aku nak lyn..aku ckp jer..xpelah kak..sya nak gi tempat lain la
pastu aku trus bli katalog n brg( terpaksa gak bli brg kat situ sbb nak pos kat kwn aku as soon as possible )
kat stokis nilai..penutup kotor ker..bersih ke...dia amik jer..xde pon komplen

aku nak anta surat layang nak suh pompuan tu gi blaja cara2 nak layan kastemer...ahhahah...budi bahasa kak oiiii..jgn nak tuduh org sembarangannnnnn

lagi 1...kat sini x bleh booking....kalau fax order pon xde maknanya...skadar fax jer...pompuan tu ckp skrg x bleh order dulu..sume walk in...kalau ade stok..ade la...kalau xde kna la dtg lain kali....
conclusion : servis hampeh n biasa2 je

p/s : korg xyah la gi stokis ni..wat sakit ati jer...dulu ade kak bahiyah...pekerja pompuan ni...aku lagi ska berurusan ngan k.bahiyah ni..x byk songeh cam pompuan tu...skrg k.bahiyah dah benti kot...sbb yg ade kat situ anak dia n budak muda...



6 ulasan:

Ini Kisah Tia berkata... [khas utk kamu]

Tia baca pun Tia hangin . gile cerewet perempuan tu .. eeee , apasal lah akak tak direct je sound dia ... gerammmmm

pena rozie berkata... [khas utk kamu]

Alhamdullilah kat trg tak de la cerewet mcm ni. Sbb peminat tupperware gak. Siap jual kecil2an jgk.

Shibam Jelita berkata... [khas utk kamu]

boikot je dik, kekwat sangat kan !

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

tia:hajat dihati tu mmg nak sound jer..tapi pk mls nak gaduh...lantak la

rozie:senang kan berurusan ngan org yg x cerewet..kita pon sronok nak gi kedai dia

shibam:mmg nak boikot pon pas ni...fadannnnnn mukerrr itu fomfuannnn

Kak Eiza berkata... [khas utk kamu]

eii sakitnya hati layan pompuan cam tu.. cuba sound dia kalau dah camni cara layan customer.. baik dok rumah jer.. jgn keje yg melibatkan layan2 org ni

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

kak Eiza:ikutkan ati mmg nak sound jer...huhuhu..tp mls nak cari pasal sbb pompuan tu kalau berckp mmg nak menang dia jer