Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Khamis, 20 Oktober 2011

pam susu avent

SCF310/20

bende alah ni aku beli masa mengandungkan haifa...
aku bli dulu pn mahal gak...dua ratus lebih kalau x silap aku
bli kat kedai Anakku kat area opis ni
..tapi cam menyesal pon ade...
patutnya aku invest lebih sket n beli yg eletrik
rata2 yang aku tgk ..orang yg guna pam letrik ni...stok susu diaorg byk...

kalau guna yang manual ni penat ooooo
penat jari,tangan  n badan...
kalau yg letrik tu...kita x yah pam guna tangan kan...
huhuuhu
menyesal betul la...
kalau nak jual pon...ade ke org nak beli yg 2nd hand...
aku guna pon skejap jer...dalam 6 bulan...tu pun banyak direct feeding

hajat di hati tu..kalau ade rezki nak tambah yg no.3 n nak bagi full BF...kena invest lagi kot utk bli pam elektrik
huhuuhu..tapi kalau aku muda lagi...memang la berbaloi kan...bleh beranak ramai lagi
ni umur dah 30an...kalau leh beranak pon...sorang atau 2 je lagi...

dilemaaaaaaaaa......

korang tolong advise yer....tp sbelom tu nak bg tau....aku lom preggy agi...hahahah
nak tunggu haifa umur 2 tahun baru leh preggy ...

tringat pasal pam ni sebab baca pa & ma on9 tadi...sazzy falak tu kan dpt ank kembar...dia bleh bg full BF kat anak kembar dia...mmg aku salute giler...yela...retis ni kat bz....sempat tu dia wat storage susu utk twin baby...
kalau dia b;eh...xkan aku x bleh kan...

11 ulasan:

wahida berkata... [khas utk kamu]

mmg respek kat sazzy tu..ibu muda yg moden tapi sgt mementingkan full BF..cayalah....

Qhaifa Nur berkata... [khas utk kamu]

dah rezeki dia...orang kata anak2 yang dapat sepenuhnya BF akan cihat & banyak kelebihan...

Ila berkata... [khas utk kamu]

semua org boleh kan..

ieja amieja berkata... [khas utk kamu]

rasanyer awak pun boleh..huhu
singgah n follow back

Kamariah Awang berkata... [khas utk kamu]

Insya Allah,boleh... Hendak seribu daya, kaaan?!

Mamma Olyn ♥ berkata... [khas utk kamu]

lyn pon nyaris2 nak beli avent pump ni 2thn lps, last2 beli letrik pump jenama pe tah kat anakku tu.. nsib bek sbb byk sungguh susu lyn, mmg berguna sungguh ms lyn keja, time tghari & petang je perah & simpan stok utk rumah pgasuh.. sampe skang lyn bf aiman direct, alhamdulillah da 2 thn da:).. intan ble jual, byk lyn tgk org jual brg2 baby prelove, at list dpt modal utk beli pump letrik..hehe

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

mama Olyn: btul gak tu kan...tp ade ke org nak beli ek...huhuhuh

kamariah : insyaallah ma...

ieja:tqvm dear

ila:yup...that's right...nak sribu daya kan...

Qhaifa:tu la...skrg ni retis2 pon dah realised yg BF ni mmg bagus...diaorg bangga kalau leh BF anak mereka

wahida :btul tu..tabik spring kat sazzy

Puan Kutu berkata... [khas utk kamu]

mesti boleh punya..sy dulu tk payah pakai pam sbb memang susuu banyak.perah pakai tgn jer.hehe tp sygnya anak tak smpt full bf pasal sy terpaksa tinggal dia kt kmpg sebulan.pastu susu terus kering..

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

cayalah dh planning for next baby...caiyok2

adam dan hawa berkata... [khas utk kamu]

nak jual ker...kalau nak jual berminat ni

adam dan hawa berkata... [khas utk kamu]

nak jual ker..kalau nak jual berminat gak