Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Jumaat, 24 Jun 2011

windu apih

1st...sila dengar zikir munajat ini dengan penuh penghayatan...pasti meleleh air mata...
bila dengar zikir munajat di di pagi jumaat yang hening...hati aku sayu sangat...terus ingatan aku melayang pada kenangan silam...

apih suka baca zikir ni kuat2...x kira la dia tengah wat pe pon...memang dia hafal sume zikir ni...istri apih ade rekod suara apih mendodoikan arsyad dengan zikir ni...memang sedap sangat suara dia...bagi aku suara dia memang sedap...sebab tu masa sekolah dulu dia selalu jadi solo nasyid,pidato,tilawah....arghhhh...banyaknyer kenangan ngan mu pih...

aku x reti nak masukkan rekod suara apih tu kat blog ni..kalau bleh aku nak abadikan suaranya di sini...supaya anak2 aku bleh kenal suara pok su nya...

kalau sesiape tau cane nak upload video dari fb ke blog bleh ajar aku yer...


mlm tadi jiran depan umah wat makan2 lepas bacaan yasin di surau kuarters kami..jadi aku & family ke umah jiran ler...makan2 kat sana..yaya cam biasa la..main kat laman ngan kengkawan dia...

dah abis makan2 kitaorg balik la...2 bradik tu sambung main kat dlm umah...
bila nak tido..yaya duk merengek2 cakap takut...takut...tido duk berhimpit ngan aku...adoyaiii...sakit2 badan aku ni bila bangun pagi...

pkul 3.40 pagi yaya kejut...nak kencing..aku teman la dia...
nak masuk toilet pon takut...ape kena la budak ni..
suh aku masuk dalam toilet skali..mulut duk cakap..takut...takut....( pehal budak ni )
dah siap kencing ..aku suh dia msuk bilik dulu sebab turn aku plak nak *******....xnak jugak...takut!!!

adoyaiiiii...terpaksa aku anta dia ke bilik dulu...huhuu

dah settle urusan aku...aku pon masuk bilik...rupanya si yaya ni lom tido agi..dia duk tercegat berdiri...aku cakap..tido lah ..sok pagi nak sekolah..kang susah lak nak bangun...

dia wat dek jer...duk berdiri gak..( pehal budak ni....)
lama gak dia berdiri...pastu baru dia duduk...lom baring agi tu...
aku suh baring....wat dek agi...pe kena budak ni..

lantaklah...aku nak tido ler.....baru aku nak pejamkan mata..tetiba bau cam bunga melor...
eh..mana datang lak bau bunga melor tgh2 mlm buta ni...
tp serius...bau tu skejap jer...macam angin lalu jer...pastu ilang
bila aku hidu2 lagi..dah xde bau tu...

aku pun bersangka baik la....agaknya apih datang tengok aku kot..eheh
( sebenarnya xnak takutkan diri sendiri...hahaha )

p/s : yaya slalu cakap kat aku....yaya sayangkan pok su...yaya rindukan poksu...

3 ulasan:

Norhafiza berkata... [khas utk kamu]

sedih la kakNo bace entri..tergenang2 la plak..

semoga roh arwah tetap tenang disana dan bersemadi bersama org2 yg beriman..aminn..

cuba intan try download dlu realplayer nih..kakNo boleh copy dr fb klo ada progm ni..ni link dia ye..ikut je arahan tuh..

http://my.real.com/

klo tak dapat intan search FREE DOWNLOAD REALPLAYER..yg kakNo punya dah siap2 ada lam lappy ni..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata... [khas utk kamu]

as-salam intan..

arwah tu adik kesayangan intan kan..al-fatihah buatnya..

sy x pndi nk upload tu..tp kak No dh ajar tu hope bolehla kan..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

k.nor : tqvm k.no..sya akan try cara k.no tu...skrg ni makin teringt2 kat dia...sik bgenang jer mata ni

cik betty : tqvm