Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Khamis, 2 Jun 2011

Jalan2 at Penang

org lain gi jalan2 time cuti sekolah...tapi aku gi jalan2 time weekend...
gi penang ni sebab nak tunaikan hajat abah aku...dia yang beriya sangat nak gi penang..
xnak menyesal di kemudian hari & sementara dia masih boleh berjalan agi ni...aku & hubby bawak la dia gi penang.

Kami bertolak dari putrajaya pada pkul 6.30 pg ( 21hb Mei 2011 ) then sampai kat penang area pukul 12.30 tghari...check in bilik penginapan pkul 2 ptg ...lambat lagi..then terus shoot gi Bukit Bendera..

Mak ai...susah btul nak parking....mak aku sakit lutut lak tu..xleh jalan jauh2..drop mak depan gate stesen keretapi bukit bendera..then hubby gi cari parking..

Nak beratur naik train tu ramai gilos org..cian mak aku..kena dera...huhuhu..tp kalau mak x naik..bila lagi nak merasa kan..pas ni ntah bila lak leh smpai cni...tahan skit mak yer...dalam situasi macam ni aku & hubby kena cekap la booking kan tempat duduk untuk mak & abah aku...kang pengsan lak diaorg berdua ni...

ni ade la sket gamba kat Bukit Bendera..

( hubby & yaya...tgh beratur nak naik train )

( ni lah rupa kami yg sedang mnunggu turn ...sowi gmba blur )

( hubby bergambar di belakang train )

( aku.mak & yaya...dlm train )

( haifa yg lom mandi & sgt berani berdiri sorg2 kat pintu train )

( aku suka gamba ni )

( our small family )

( mak & abah tersayang...gayat yer...)

pas gi bukit bendera kami gi check in kat Anggerik Lodging....kat area USM..x smpat nak amik gambar..sibuk melayan karenah budak berdua ni..

Pas check in kami pi makan nasi dulu...pukul 4 petang bru lunch...sib baik ade bawak bekal sandwich & roti jagung...leh gak wat alas perut sementara nak tunggu makan nasi..hahahaha
pas lunch..balik bilik..mandi & berehat jap

Pkul 6.30 petang kua gi jalan2 kat Queensbay lak..makan malam pon kat area ctu gak..pastu habiskan aktiviti mlm tu ngan pusing2 penang...tp memang banyak kali sesat la sebab kami sume memang x pernah gi penang

esoknya ( ahad..22hb Mei 2011 ) gi Rumah P.Ramlee..seronok abah dapat gi sana..

( ni kat depan umah P.Ramlee..mak dah duduk...xleh nak jln jauh2 )

( hubby ngan pose cute )

( di anjung umah P.Ramlee )

( mak & abah duk di kerusi yg digunakan utk berlakon dlm filem bujang lapok @ seniman bujang lapok..kalau x silap aku la )

( dak tecit yg sentiasa nak bebas )

pas tu kami gi pusing2 last sebelum balik...nak balik awal sebad takut jalan jem..
aku memang nak sangat naik feri..akhirnya..tercapai lah sudah hasrat ku naik feri...sronok weh...

( pagi ahad yang mendung )

( gamba ni pun aku ska )

( tengok si tecit tu terpaksa kena kepit nak bergambar )

pastu singgah kat Padang Kota jap...beli pasembor,laksa penang, ABC & ais cendol...
sedap woooo....mmg best aaa

( yg dewasa sibuk makan..yang kanak2 sibuk main )

( cantik kan )

( ni kat dlm feri )

( feri tgh berlabuh )

( kami lagi da.... )

( view dari atas feri )


p/s : hajat di hati pas ni nak bawak mak & abah aku gi cameron highland lak, doa doakanlah smoga tercapai cita2 aku ni yer

10 ulasan:

Lia berkata... [khas utk kamu]

jalan2 penang ye.. bestnya..
hai salam kenal jugak ye.. lia follow juga..

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

ohhhhhh pasemboq idamanku....... kena p cari gak bila blk kg

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

lia:tqvm sudi menyinggah disini...rasanya kena gi lama sket kat penang tu baru puas round & jln2..

estee:kalau balik penang bleh kirim pasembor & laksa penang padang kota ek

Sabihah berkata... [khas utk kamu]

bestnye jalan2..dah lama tak g penang...^_^

Mas berkata... [khas utk kamu]

wah...bestnya..
mas dah lama tak jejalan penang....

qemaishak berkata... [khas utk kamu]

Best kan bawa mak ayah p jalan-jalan..sure diorang happy tuh..
mak akak cam mek qema gak xblh jalan jauh & lama, sakit lutut.

wahida berkata... [khas utk kamu]

alamak, bestnya dear...lama tak gi Penang...last pegi masa zaman sekolah menengah dulu...itupun rombongan sekolah...huhu..

nak plan ke sana jugak la...

Mamma Olyn ♥ berkata... [khas utk kamu]

bestnyaa, rindu nak jenjalan kat penang, lyn klu cuti umum ja trus on g penang, kmi dekat je la dr perlis.. hehe, insyallah lyn doakan supaya tcapai hajat intan nak bw dorg g cameron, lg best ble mkn sayur & buah fresh2:)

Ila berkata... [khas utk kamu]

selagi diaorg sihat,layan jelah kan...bestkan gi penang

aDieyZa berkata... [khas utk kamu]

bestnyer jalan2!!! syok!!!