Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Rabu, 2 Mac 2011

rayau2 kat bukit tinggi

 ni gambo2 time pi rayau2 kat bukit tggi...jap ek..nak refresh memori jap...aha..aku gi ari sbtu ri tu (  26hb Feb 2011 )..ehe...ni je ler gmba yg smpat di snap guna hpone canggih ku...(..uwaaa....bla la bleh bli kamera bru ni....kmpul wit x gak ckup2...kdg2 tu makin susut ade la wit aku tu )
xleh nak snap byk2 sbb x smpat nak kjor ank aku yg 2 org tu...

Gamba 1.....( skema gilek )

ni anakanda ku yg ptama...chubby???...mmg pon dari lahir smpailah skrg...kalau tgk si yaya ni..org x cya dia bru nak msuk 4 thn..org msti ckp dia dah 6-7 thn...cian ank i...mtg sblum usia....xpe yaya..bla dah skolah rendah sok..yaya x kna buli sbb yaya besar...cayalah ckp ibu ni..tp yaya xleh la gembeng sgt....


Gamba 2...mr.hubby n haifa

ni la lelaki pojaan ati aku....yg tecik tu anakanda ku yg no.2...haifa nomei3x...aku ska panggil dia nomei2x tp skang dah mlekat pggil adik lak....si haifa ni kurus n tggi...cam aku dolu2..ahaksss...muka pon ikut aku sket2..n yaya mmg sjibik ayah dia..


Gamba 3....si ayah terkedek2x duk kjar anknya yg lincah


Haifa ni mmg beza sket dr yaya.....lincah over..umah aku mmg xleh bukak pintu...sume pintu dlm umah kna tutup..kalau x ...ilang jer la budak cenonet ni.....pastu ade jer ler kije dia...melerak brg srata umah...


Gamba 4....dia yg ku panggil itik


aku x tau nama btul dia ape...n aku hentam jer pggil itik...kalau sesape pnah gi bkt tggi msti pnah jmpa itik ni kan...itik ni duk bwh jambatan....si yaya..smpai jek trus ajak aku pi tgk itik n itik ni jgak la yg ngap tgn yaya...tkejut dia..sib baik x nangis..aku pon wat lawak la kat dia..nak cover xnak kasi nangis...time ni..en hubby,haifa, mak aku n abah aku duk lepak kat lobby hotel pnama ntah...


Gamba 5...intan nurulaini bt morsalin


Taraaaaa.......
ni la gambo pmilik blog ni..cian dia..xde sape tlg amik gmba dia..ni lah hasil gmba yg di amik scara klm kabut n snap sdiri...tp seni tu...ade cam plangi kan...korang bleh ke snap gmba cam tu...ekekeke


Gamba 6...si yaya lagi

time ni jenuh pujuk nak ajak naik atas...xmo bganjak..nak duk kat itik gak...aku ni tgh lapo...mr.hubby duk pggil dr td agi ajk makan...almaklumlah dah pkul 3 lbih time tu..lom luch agi tu....


Gamba 7....dia ni lagi...

isk3x...sik interprem jer mnatang ni...xpe..skali skala aku bg pluang yer....ni last tau aku bg ko kua kat blog aku....ekekeke


Gamba 8...........yaya mbam2x


yaya mmg rapat ngan arwah adik aku ( apih )...msa apih ade..mmg slalu bgayut ( kat hpone la..xkan kat pokok lak kan )  cam pakwe makwe lak diaorg bdua ni..pastu siap nyanyi sama2 kat hpone...
si apih ni mmg ska mlayan yaya.....msih sgar lg dlm memori aku...masa apih mnggal...n kami smpai kat kg...jnazah apih ade kat ruang tamu umah family aku..time ktaorg smpai tu pkul 3 pg....aku mmg dah longlai la...then aku
bwk la yaya jumpa poksunya...
  1. yaya : ibu..nape poksu x bangun slm ngan yaya..nape dia tdo jek...
  2. aku: poksu dah mati ( bhsa tu agk kasar tp tu yg pling snang nak bg yaya faham )...
  3. yaya : pok su dah x nak kwn yaya ker...
  4. aku : kelu x tkata...then aku suh yaya cium poksu..
  5. yaya : xnak lah..poksu lom mndi agi..busuk...

sori..aku xleh nak citer pnjg agi psl arwah apih ni..sebak beb..ni pon duk berair dah mata...


 Gamba 9...view kat bukit tinggi

ni lah bukti2 yg mnunjukkan aku gi bkt tggi..ahakss...
actually ni kali ke -2...
1st time pi dlu lom ade anak agi...dulu dpt gi tman jepun n botanical garden..kali ni xleh gi ..ttiba lak ade tnh runtuh kat tmn jepun tu..hadoyaiii..sib baik tiket arga spruh jek...
ni kat COLMAR TROPICANA   ( btul ke?..aku igt2 lupa aa nama tmpat ni...)


Gamba 10........ni pon sama gak

SEKIAN.....ehehehe

7 ulasan:

wahida berkata... [khas utk kamu]

belum berkesempatan pegi situ lagi...huhu...

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

waaaaaaaaaaaaaa
bestnya.... mana gmbr mak n abahnye...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

wahida:leh la gi ..tp xla sesejok genting...salunya ade je show free..tarian gelek la..badut la...tp kalau nak gi make sure tmn jepun n botanical garden tu open 4 public..kalau x rugila xdpt ke sana...

estee:x smpt aa nak amik gmba mak n abh..duk lyn budak bdua tu sibuk nak mnta belon free kat badut jek.

mammaolyn berkata... [khas utk kamu]

tringin nak g, xkesempatan g, cantik bukit tinggi tu kan:)..alolooo suke tgk yaya, tembammm comei:)

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

mammaolyn:ok la bukit tggi...tp xdela theme park..just 4 relaxing...
yaya tu mmg mbam2x sjk kuar dr prut ibu lg...kua pon dah 4 kg..hehehee....skrg ni bla dah masuk taska...lagi la kuat mkn...mkn pon still bsuap agi...ckgu ckp kat skola yaya x makan,i guess sbb xde org suap dia kot..ekeke

Sari Yusa Ibrahim berkata... [khas utk kamu]

merayau jer ni...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

hehehe...cekali cekala jer k.sari wei...mr.hubby ajak..kta pon follow ler...ekekeke