Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Isnin, 28 Februari 2011

tanggungjawab pada yang telah pergi

sblum ni kak hada penah mmpi arwah apih tp dlm mmpi tu dia hnya pakai sua pendek paras lutut cam yg dia slalu pakai kat umah...then..2 mlm yg lpas mak plak mmpi kan dia..masih memakai sua pendek n wajah yg lesu...dlm mmpi tu mak usap badan n dada apih n mak tnya " nape dik..nmpak letih je..x mkn ker?"..tp apih diam jer...
esok nya kami ank branak duk borak2..nape bla mmpikan apih dia hanya pakai sua pendek jer...cne la keadaan dia di alam kubur...mgkin mmpi tu nak bg petunjuk pape...bla di pk2...teringat la yg PTPTN apih lom settle agi....msa dia bru mnggal...aku yg berurusan ngan ptptn..aku dah wat report kmatian n submit sume dokumen yg dperlukan n skrg akaun ptptn dia dah freeze..meaning no interest charges starting from submitting the report till now...then aku hanya mnunggu je lah sbb org ptptn tu ckp just tggu nnti diaorg akan inform feedback by writen or call...
jadinya aku alpa lah sketika nak update ngan ptptn status loan dia ni...ptptn kan covered by insurans...
so bla mak aku dah mmpi camtu...aku nekad nak cal ptptn ari ni...n dah jumpa jln penyelesaiannya...

1) insurans hanya cover jumlah pinjaman shj
2) interest yg tlh dicaj mesti dilangsaikan oleh pewaris
3)kna isi Borang Pengesahan Baki Pinjaman....ni leh amik on9 n bla dah isi fax je kat ptptn.

blik kije akn ku smpaikan pada abah n akan di langsaikan mana yang patut.

harapan ku hanya 1...smoga rohnya tenang di sana n dia dtg jmpa kami dgn snyuman n lengkap berpakaian...aminn...

( aku akn buat yg terbaik utk mu di sana....I LOVE N MISS U SO MUCH )





***aku slalu mmpi yg apih hidup smula..n bla aku tsedar dr mmpi..mula lah aku duk bengong pk..btul ke adik aku ni dah mnggal..ke aku mmpi...tp hakikatnya...MMG DIA DAH PERGI MNGGALKAN KAMI SEMUA....

6 ulasan:

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

sedih bila baca... harap2 pas ni apis dtg dgn senyuman..

..m@m@ T0meLL.. berkata... [khas utk kamu]

slm perkenalan sis..
sy b'simpati dgn pe yg berlaku n mmg perit nk melupakn sume ni kn..byk2 bersabo yek same2 berdoa moge roh mereka yg kite syg dicucuri rahmat..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

hopefully cam tu lah estee..tp td bru dpt cal dr ptptn..diaorg ckp process tu lama n mkn masa 6-8 bln n kes apis ni mybe b4 june bru leh settle....
mama tomel:btul tu mmg perit...hope leh jumpa dia di akhirat kelak

Naz berkata... [khas utk kamu]

Salam Intan..
Selamat berkenalan yer.. Tq sudi singgah blog Naz..Naz 4llow dan link intan ye..

Mmg sedih kan bila kita kehilangan seseorang dalam keluarga kita.. Usahkan kehilangan seseorang, bila kita kehilangan barang yg kita sayang pun kita akan rasa sedih betul tak? Apa lagi kalau manusia yang bernyawa.. Tabahkan hati ye..
Nice knowing U..

Sari Yusa Ibrahim berkata... [khas utk kamu]

Sedih... Al-Fatihah utk Apih, semoga rohnya akan tenang di sana... (Tgh pk2 kalu mati cemana sbb utang keliling pinggang... huhu)

Salam kenal, Intan..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

sari yusa..thnks...tulah..sma lah kta ni..kalau mati bkn tggalkan arta utk ank2..tggalkan utg ade la...ngan ptptn..loan sna cni...kredit kad..adusss....bla lah leh settle utg2 ni yer