Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Isnin, 14 Mac 2011

cian haifa nomei nomei

As slm...yuhu....akhirnya dpt gak buka diari maya ni,4 ari x bukak...rindu amat rasanya..dah brabuk pon...huhuh...bkn suka suki xnak buka n update tp bln ni family ku dilanda mslah kesihatan....bkn masalah earth quake yer...ALHAMDULILLAH ...msia ni xde gunung brapi kan....

Coretan ni utk si nomei2 haiza zahra....hehehe...ari senin ri tu ibu mc...pastu rabu lak haifa dah demam...dmam yg blarutan..bla mkn ubt kebah...sjam dua pastu panas blik..blarutan smpai 3 ari...pnas lak tu jnis yg panas garing tu..kat umah lak xde termometer so xtau la suhu bdn haifa brape..

Ayah lak gi training sojar..sib baik ade atuk n nenek..atuk duk dukung n pujuk haifa xmo bg mrengek...n salunya haifa tdo kat bhu atuk...nenek lak x jemu2 duk bshkan bdn haifa utk trunkan pns...ibu lak..wat kije2 umah...lyn kakak yaya...lyn haifa...( susah tol bla mr.hubby xde kat umah ni )


Bla dah gnap 3 ari dmam haifa x baik2...ibu n ayah decide nak wat blood test sbb kat area umah kta tu mmg dah ade kes denggi n kwn kakak yaya( haykal) pon kna warded gak sbb dmam x baik2...so kbtulan ayah kua dr kem ...ibu pon ajk ayah pi klinik zalfah dlu kat dengkil...dr ckp tu dmam biasa n kna complete kan ubt...pastu ibu haykal cal ibu suh wat blood test haifa...kpala ibu dah srabut ni...blik umah dlu sbb ayah nak gi solat jmaat..

dah settle sume urusan kat umah n dlm pkul 4 lbih  bdn haifa dah start hangat smula..ibu n ayah decide nak gi wat blood test kat az zahrah smbil2 tu nak ziarah haykal kat an nur....smpai az zahrah di bndr bru bngi tu trus register n jmpa dr ckp nak wat blood test...
cian ibu tgk adik mraung2 bla nurse nak amik smple drh...nak mnitis air mata ni n cam mnyesal lak bwk haifa ke sni...after 10 mnt bru dpt result n dr pggil...dr ckp haifa kna warded sbb ade jgkitan kuman dlm sel drh putih...ibu n ayah dah cuak dah..n dr dptkan bilik ksg..sib baik ade patient yg discharge..tnya gak dr kalau x warded n just mkn ubt je bleh ker???dr ckp haifa ni mmg sng mkn ubt ker...mmg susah la haifa nak makn ubt..dr ckp kna hbiskan antibiotik..so the best solution warded n msukkan antibiotik mlalui saluran drh...effect jgka pnjag kalau x di rwat..nnti kuman tu mkin byk dlm sel drh n leh koma....nauzubillah...

( msa ni adik tgh demam truk )

pastu skali lg tgn haifa dikerjakan nurse n dr. nazim utk msukkn jrum supaya sng nak msuk antibiotik mlalui saluran drh nnti...huhuhu...mmg tseksa jiwa ibu time tu..ayah dah x brani nak tgk..kak yaya lak dah nangis2 sedey tgh adik mraung ksakitan....time jmpa dr tu suhu adik 38.20.C ...pastu dah settle sume nurse bwk msuk ward...n adik kna msuk ubt n antibiotik...mraung lg...
Haifa cam dah fobia tgk katil putih n nurse...bla nmpak katil kat spital jer...xmo baring..tpaksa la tdo kat dukung ibu smpai lena...brulah leh ltak haifa kat katil....hadoi..demi mu nak..ibu sggup wat ape jer..asalkan haifa selesa...smpai ri ni msih trsa sakit n sngal agi bhu ni...


ibu igtkan adik x kna drip...upanya tgh lena adik tdo..dlm pkul 1.30 pg...nurse msuk bilik n bwk btol air...adoi..ibu dah nyesal ni..napelah aku bwk anak aku ke sini..cian dia...huhuhuu...tgh sdap2 tdo haifa tjaga agi n nangis sbb nurse nak msukkan air...tpksalah ibu dukung n tdokan kat bhu lagi...tp haifa mmg x slesa nak tdo...cian sgt2..ayah n kak yaya lena jer tdo kat bwh tu beralaskan toto....pastu bla haifa dah lena bru lah leh ltak tuala basah kat pale..sbbnya haifa x ska letak kain bsh kat pala @ bdn..spnjg mlm smpai ke tghari sbtu tu suhu haifa 38-39...ibu dah risau...napelah x trun2 dmm ni..ubt dah mkn..antibiotik dah msuk..air dah msuk...sabar2..


( gmba kat sblah ni...ni tgh dmm agi..tu yg duk mrengek jer )

dah tghari sbtu tu air x abis2 agi msuk dlm bdn haifa...bdk nomei ni dah rimas..dah ngamuk2 nak cabut tiub tu..ayah n yaya lak blik umah jap amik atu n nenek...last2 ibu press je loceng..bla nurse dtg suh dia bkakkn tiub tu.Bla dah bkak trus snyum n bjln ke sana cni...bla cek suhu still dmam agi tp dah trun sket jd 37.70.c...alhmdulillah..bru nmpak kesan ubt n antibiotik tu...and ptg sbtu tu haifa dah x demam tp still xleh kua n kna cntinue mkn ubt n amik antibiotik...bla dah sihat sket..mula lah mlasak bdk cnonet ni...lynkan je lah...

( geram nengok dak nomei2 ni tau..cute plak wpun tgh sakit..ehe )

( tgk tu..smpat agi blagak ngan btol ubt..tp bla time suap ubt tu..pandai lak dia kuakan sume ubt2 tu ..tension tol time nak bg mkn ubt )

( posing kat tepi katil lak...ni la kije ibu bla tggal bdua je ngan haifa kat ward )


( dah start aksi lasak...x larat nak lyn time ni sbb ngantuk..x ckup tdo )


( ni tgh lyn iklan kat tv 3 )

( ni gmba kat dlm ward...sblah lemari tu ade toilet...)

( ni muka seorg ibu yg x ckup tdo...mata pon kuyu jek...huhuhu )

( time ni tgh tggu nak discharge...yaya sibuk duk main game....ayah lak duk lyn haifa..ibu la jd camerawoman )

( ni lak mr.hubby yg malu2 alah bla nak di snap gambonyer...muka n tgn dah itam legam kna bjemur kat kem...hahahaha )

Alhmdulillah haifa dah x demam n leh discharge smlm ( 13/3/2011)....anniversary ibu n ayah tu...wpun dah x demam tp 1 bdn pnuh ngan bntik merah cam campak...tp dr ckp tu bkn cmpak..tu virus demam...whatever lah dr...yg pastinya haifa dah makin sihat n lincah...mak aku ckp campak...kukuikkui...
anyway...tq so much to nurse n dr. nazim ( specialist knk2 ) yg jaga haifa yer di bilik iman, tgkat 3 di pusat rawatan islam az zahrah, bdr bru bangi

pnat dah mnaip...later on i citer psl anniversary n bday yaya yer....adiossss

4 ulasan:

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

salam kak...
kesian haifa...
semoga budak ticit sihat ok..

inachomel berkata... [khas utk kamu]

kesian nye intan .... bebudak kalau sakit mak bapak yang tak senang tido, anak dah sihat, mak bapak lak sakit sebab pening kepala tak cukup tido. mudah2an cepat sembuh dan adik haifa kembali ceria! sekarang ni musim demam pasal cuaca pun dah tak menentu !!! semoga cepat sihat!

Citarasa Rinduan berkata... [khas utk kamu]

assalamualaikum...

salam ziarah...kesiannya intan, mesti lah kan..kalau anak yang sakit ibubapa yang tak tentu arah...
nak makan pun serba tak kena...
tabah yer.....
insyallah..ayu mendoakan haifa cepat sembuh yer...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

askm estee,ina n ayu...tqvm yea...mmg x ckup tdo..time kat ward tu mmg xleh tdo sbb nurse dtg cek stiap 1 jam....alhmdulillah ari ni dah smakin baik n bintik merah dah makin kurang..syukur alhmdulillah...