Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Jumaat, 11 November 2011

selsema lagi

aku ni senang sgt kena selsema ...rasanya cam bulan lepas kot aku selsema...ni dah kena lagi
puncanya si haifa lah yg selsema dulu..pastu jangkit kat aku lak
dah 2 jenis ubat selsema aku makan..tapi cenggitu gak keadaannya..
mmg degil btul virus ni...huhuhuh
sib baik haifa nyer selsema x melarat...
kalau x...naya aku..bleh x tido mlm dibuatnya
yg diri sdiri selsema pon aku xleh tido..
mlm tadi aku tdo smbil duduk...hahahaha
ni kes cerobong tersumbat la...
bila baring jer xleh bernafas..
terpaksa la tido smbil sandar kat katil...azabbbbb

so tadi dengan rasa keinsafannya..aku gi farmasi kat bawah opis ni
soping supplement la plak....hhuhuhu
mula2 aku bli ubat selsema dulu..sbelum ni adik2 farmasi ni ska suggest ubat nama TELFAST...tp x jalan derrrr...aku bgtau la diorang ..nak ubat lain sebab telfast x menjadi ngan aku

so diorang bg aku ubat ni...nahhh...hambik ko...rm3 sebijik...
hahahha
( ni ler nama ubat tu...mkn 1 biji jer shari)

( beso gak ni...leh lepas ke saluran tekak aku ni )

pas dah decide nak bli ubat..kaki ni gatal lak gi tempat supplement...
belek sana...belek sini...
memang aku ni berhajat nak bli vitamin c...
pilih nyer pilih..aku amik brand ni...CEBION...
harga pon tgh promosi...aku sebat ler
harap pas ni sume flu + fever virus takut nak singgah kat badan aku...hehheheh

pastu dak farmasi duk cakap yg ni sedap..sebijik je shari...cara makan tu cam pil saluble
rasa cam air oren gitu..
harga pon murah...RM 25 utk 30 hari - confirm amik

( ni kotaknya - ade 3 botol )

( dalam 1 botol ade 10 bijik )

( ni lah rupanya -alaaaaa...lupa nak amik gambar pil ni yg dah direndam lam air..aku dah minum)

pastu gatal lagi tangan gi amik EPO - alasan EPO kat umah dah nak abis....huhuh
hamik ko....rm 61 aku kena..ngeh3x
sape suh gatal2 nak gi farmasi...memang jenis x sedo diri aku ni...

p/s : harap2 aku setia la ngan vitamin C n EPO ni

6 ulasan:

Tina Othman berkata... [khas utk kamu]

takpe, berhabis untuk supplement, untuk kesihatan diri kita kan

IntaNBerliaN berkata... [khas utk kamu]

dulu sy pun makan vitamin ni jugak tp lps tahu sy prgnant trus stop.. continue vit yg doc bagi je...

elok mkn vitamin ni

estee_8980 berkata... [khas utk kamu]

nk gak try EPO...tunggu...

Zaitun berkata... [khas utk kamu]

Dari dulu hingga sekarang kak Zai amalkan vitamin C Shaklee,alhamdulillah jarang dapat selsema.

ibu muslim berkata... [khas utk kamu]

salam, klu slalu sgt slsma doc mmg biasa bg Vit C....

ieja amieja berkata... [khas utk kamu]

berbelanja lbh utk diri sndiri x pe, janji makan sume ubat & suppliment tuh..