Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Khamis, 19 Januari 2012

pasti ade cerita disebalik gambar



ni gambar raya pada tahun 2010 iaitu slepas 3 hari apih meninggalkan kami...
dalam gambar ni family apih je yg xde...
time ni ina n arsyad lom sampai lagi..

ina balik umah mak dia kat besut...
tghari baru dia sampai umah mak
sebelum tu dia gi beraya kat kubur apih dulu

sian ina...seharian dia xleh bangun..
mungkin kesan hentakan masa eksiden
yang pastinya...hatinya tgh remuk..jiwanya kosong...
hidupnya sunyi tanpa suami di sisi
fikirannya juga berkecamuk memikirkan masa depan bersama arsyad

terkilan gak sbb sebelum ni kami x pernah amik gambar berkumpul mcm ni...
bukan ape..slalunya time raya ade je yg x cukup..
semenjak semua dah berkeluarga, mmg susah nak berkumpul serentak 5 bradik

tu lah wajah2 ahli keluarga aku yang baru kehilangan apih
esoknya mak aku kena admit ward sbb gastrik & tekanan darah tinggi

masa mak kat ward..aku rasa sedih sgt...abah pon mesti rasa sunyi sbb istri dia xde di sisi
utk kebaikan mak ...mak kena admitt jugak

aku masih teringat2 lagi apih beriya-iya minta kakak aku balik braya kat trg..
kakak aku ckp "thn ni turn balik pontian,pas raya aku balik la"
apih ckp "balik pas raya wat per..balik la sblum  rya..rya sma2..mu xnak tgk aku ker"
mmg beriya-iya dia suh balik...2 3 kali dia kol kakak aku tnya jadi balik ke x..
pastu siap ckp sdiri ngan abang ipar suh balik braya kat trg dulu..
sanggup nak bg duit rm200 kalau kakak aku balik trg dulu...

patutla dia beriya-iya suh kakak aku balik tgk dia..
rupanya suh balik tgk dia yg dah kaku

p/s:stop dulu...mata n idung aku tiba2 lak merah...:(

11 ulasan:

iizla berkata... [khas utk kamu]

arwah mcm tau2 je dia dah nak pergi kan..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

org kata buang tebiat...tp itulah..kita manusia biasa ni mmg x paham..bila dia dah xde bru kita prasan bende tu...
minggu2 terakhir tu dia n istri duk baca buku pengurusan jenazah,pastu tnya ina..kalau dia mati dulu ina nak kwin lain x..pastu siap ckp kalau ina nak jd bidadari syurga dia..xyah la kawin lain...
slalu baca surah al-mulk..bila ina tnya nape baca surah tu..dia ckp utk elak siksaan kubur..
bila ina minta tlg wat pape..dia ckp sibuk nak ngaji..

byk sgt iizla petanda yg ditunjukkan...tu bru sikit...

Kakzakie berkata... [khas utk kamu]

Sedih pulak kakak baca N3 ini. Moga allahyarham apih tenang di sana...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

kak zakie:thanks kak...hrp apih sudi bertandang dlm mimpi sya lagi...smenjak dua menjak ni sya slalu mimpi org meninggalkan..mlm td sya mimpi ank buah sya meninggal..tp org tua2 ckp kalau kita mimpi org tu meninggal maknya org tu pnjg umur lagi...wallahuallam

dakcik berkata... [khas utk kamu]

sedih sgt bila bc entri akak mengenai arwah apih..mcm sy tau perasaan akak mcmane..sy pun pernah alami kehilangan org tersyg..dh rancang nk tunang tp akhirnya dia 'pergi'..tp sy sgt sedih bila bc entri akak psl apih..ntah nape..

Huda berkata... [khas utk kamu]

sedihnya...apih ni adik awak ke?

IntaNBerliaN berkata... [khas utk kamu]

tibe2 rasa sayu bc entry ni..

Shibam Jelita berkata... [khas utk kamu]

alfatihah untuk arwah apih :(

anis asliza berkata... [khas utk kamu]

anis pun turut rasa sedih..byk2 bersabar intan..semoga arwah di tempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin..

syariza09 berkata... [khas utk kamu]

bersabarlah yer..Allah lbh sayangkan apih

HeNRieTTa JoSe berkata... [khas utk kamu]

Sedeynye.....al fatihah bt arwah....