Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Jumaat, 13 Januari 2012

hadiah apih

ni masa konvo apih...kalau x silap aku thn 2009 kot
time tu yaya kecik lagi n lasak...
adoiii....fenat gile nak melayan dia
konvo kat uitm ..tau je lah cane keadaannya kan
ngan mak yang sakit lutut...
yaya yg lasak...
tangga yang tinggi
parking yg jauh
berebut naik bas....huhuhu

tapi aku x menyesal..
malahan aku bersyukur sbb aku dapat meraikan hari bahagia apih

abang aku yg kat klang tu x nak gi masa konvo apih
alasan dia 2x aku konvo kat uitm dulu dia yg temankan
so kali ni turn aku la plak temankan apih...

xpe lah..aku x kisah
apih konvo sesi pagi so awal la kena kua dari umah
kat sana kan byk gerai2 yg jual makanan,belon n mcm2 la
yaya dah ngamuk2 nak belon
adussss...
last2 aku byk duk dlm khemah yg dijadikan surau...dgn harapan yaya tido la kat dlm surau tu
tp ............xdenya...
sampai abih majlis konvo dia x tido..lagi duk main adela
rupanya ramai ibu2 yg bwk anak duk dlm tu...mmm

tu la antara secebis kenangan aku n apih
pastu bli bunga ni bg kat apih


tapi bunga ni dia x wat balik kg sbbnya keta dah penuh so dia ckp tinggal dulu bunga tu kat umah aku
sudahnya sampai skrg bunga tu ade kat dlm stor umah aku
bila aku bukak stor...tgk bunga ni...meleleh air mata aku
rupanya inilah bunga yg pertama n terakhir aku bg kat apih semasa dia hidup

tp pas dia pergi...aku slalu gak bwk bunga gi tabur kat kubur dia
slalunya aku bwk ros..bia wangi sket kubur apih..
kalau xde ros..aku bwk je bunga yg ade kat umah mak aku n pastikan kaler mesti ceria
so bila dah tabur...kubur apih nampak berseri ngan taburan kelopak bunga



mulanya terpk gak nak amik bear ni nak bg anak2 aku main...
pastu berubah fikiran lak...x jadi la...ni lah antara kenangan konvo apih yg masih aku simpan
gamba konvo dia ade kat umah mak..dlm lemari baju apih
mulanya aku nak frame n gantung..
tapi ina ckp apih x ska frame n gantung gamba dia
ina pernah cakap kat apih yang dianak framekan n gantung gamba konvo apih
tp apih x bg..

p/s : sebak plak....

6 ulasan:

lyza berkata... [khas utk kamu]

Saya pun sebak..
alfatihah utk apih..moga Allah memberi rahmat dan kasih sayang utk apih :)

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

tqvm lyza

iizla berkata... [khas utk kamu]

semoga arwah apih diletakkan dalam kalangan org2 beriman.

mamaijat berkata... [khas utk kamu]

.....al fatihah buat apih....
semuga dia tenang di sana.....amin.

Zaitun berkata... [khas utk kamu]

Sedih kak Zai baca.

Al-Fatihah buat apih.

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

tqvm iizla,mamaijat & kak zai...