Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Selasa, 16 Ogos 2011

projek raya 1

ni projek ari sabtu ari tu...
actually, jumaat malam tu dah start gulung...tp x sempat abis...penat dolllll
aku wat 3 bungkus kulit popia...
jumaat mlm tu sempat gulung 2 bungkus jek...
pastu dah siap gulung..gunting lak, then masuk peti ais...hahhaha

pagi sabtu tu..pas subuh aku sambung gulung n gunting agi baki yg 1 bungkus tu..
dah siap gulung n gunting...tolak tepi dulu...kena wat kije2 lain plak
bz dollll...smentara anak2 tido ni leh la aku wat kije laju sket...xde gangguan...

aku bukak pintu & tingkap luas2..bagi udara nyaman pagi masuk dlm umah..segar n bersemangat rasanya..
pastu settlekan pape yg x patut kan dlm sinki..
sambil tu basuh baju
spatutnya baju yaya aku kena rendam ngan air panas...TAPI
aku bukan stakat rendam...tapi rebus lagi...hahhaha...padan muka ko kuman...mamposss la ko....hahhaha

pastu mnyental kasut n baju skolah yaya plak..
dah mnyental...nila kan plak...

sementara tunggu baju siap dobi...aku sapu umah n mop lantai la...
haaaaaaaa......semputttt

settle sume kije pkul 11.30 pagi.
non stop aku wat kije dari subuh...huhuh

siapkan sarapan anak2..bagi diaorg makan...
mandikan diaorg....
sume kena wat sdiri...sbb hubby kije....uwaaaa


last2 projek menggoreng popia oat aku start petang...
sementara menunggu waktu berbuka tu...aku goreng la popia ni n salutkan siap2


ni popia yg dah siap gunting

(campuran oat + gula + susu yaya = diblender )

( ni yang dah siap salut )

( ni baru stengah tpware...aku wat 3 bungkus kulit popia n dpt penuh tapawe ni )

puas ati dpt wat sdiri...kalu beli stu btol kecik tu berbelas2 hengget...aku kna wat byk sbb nak bagi mak n mak mtua...lagipun anak2 suka popia ni...berbaloi la wat sdiri kan...

p/s : walaupun lenguh2 1 badan tapi aku puassssss

6 ulasan:

Kakzakie berkata... [khas utk kamu]

Betul intan kalau walau letih bila lihat hasilnya puas tidak terhingga. Jangan belum raya balang tu dah kosong pulak sudah sebab anak-anak suka kan..:)

cik dah faridah berkata... [khas utk kamu]

betul tu..kalu kiter pandai wat..baik wat sendiri...skg mahal lake ork

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

kakzakie: sya dah sorok kuih tu...hahaha...

cik dah: mmg berbaloi2 wat sdiri...

mama_onie berkata... [khas utk kamu]

Nak resepi lah boleh try buat sendiri... tak pernah lagi buat kuih raya sendiri...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

mama_onie : nak resepi yer...

kalau nak detail search jer kat internet sbb sya wat ni xde sukatan...main agak2 jer..

bahan :

kulit popia
nestum oat instant

cara:

- gulung kulit popia n gunting serong
-goreng hingga kekuningan
-blender nestum instant n salutkan pada popia yg dah digoreng tadi
-bila dah sejuk..simpan dlm tpware

slamat mencuba

mama_onie berkata... [khas utk kamu]

TQ TQ... ntah bila la nak cuba ni plak... hajat ada masa cam xde.. (MALAS sebenarnya..)