Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Khamis, 11 Ogos 2011

lopes masam!

ni kesah pi param petang semalam...malas nak bersesak2..just pi kat presint diplomatik jer...

plan asal xnak pi param...nak masak mee goreng jer...
dah en.hubby ajak gi param...gi jelah...leh aku rehat sket

hubby bli nasi bukhari..aku lak nasi kerabu + bwg putih jeruk...mmmm...mantop

( gambar : encik google yg bagi )

iniler rupa bawang putih jeruk tu...sedap wooooooo

pastu beli air coconut shake plak....mabeless gakkkk
kat sebelah gerai nasi kerabu tu jual nasi lemak sambal udang ( RM 2 sebungkus )
apa lagi....belilah....tapi lom sempat makan agi....hahahha..ari ni lah mkn...so x leh nak komen la sedap ke x nasi lemak tu

hubby belikan kuih lopessss
tengok pada rupa lopes tu cam sodap yo..
pegang lopesnya...lombut yooo
kompen sodap ni..

tanpa pk panjang..smpai kat umah..aku buh lopes tu siap2 dalam mangkuk..bersama kuahnya skali..
padahal lagi 1/2 jam nak berbuka..buh kuah awal2 bia meresap ke dalam lopes gitu...hahahha

dah azan.....teguk coconut shakes dlu...perghhhhh...nikmatnyaaaa....sojuk yo morosap kat tokak den
pastu bru makan EL TAMRA ( silap step daaaa...patutnya EL TAMRA dulu )
pastu gaul2 nasi kerabu lak..bagi sebati.....yummy...bau bawang putih jeruk tu memang menusuk kalbu...
dah siap gaul nasi kerabu...tolak tepi jap...nak melahap lopes dulu sket..wat lepas gian....
bila suap jer....WEKKKKK....apsal air gula masam ni...hadoyaiiii...potong stim tol la
x puas ati kot2 lidah aku x betol...aku suh hubby lak try...confirmm....MASAMMMMMMMMMMMMM
mek tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
huhuhuhuhuhuhuh

dah 2 x aku terkena kat param ni...
1) ayam percik busuk
2) kuah lopes masam

WAHAI PENIAGA2 PARAM DI LUAR SANA....PASTIKAN MAKANAN YANG KAMU JUAL TU BETUL2 BERKUALITI, BERSIH n X BASIIIIII
XYAH LA NAK GUNA KUEH @ LAUK RECYCLE....KAMI BELI NGAN DUIT BUKAN NGAN AIR LIUR
TRY KAMI BELI NGAN DUIT PALSU...KORANG MARAH X?????? 
CAMTU LAH YG KAMI RASA BILA BELI BARANG YG DAH BASIIIIIIIIIIII

DUIT MELAYANG, MAKANAN MASUK TONG SAMPAH..

KALAU DUIT TU WAT SDEKAH KAT MASJID DAPAT GAK PAHALA...NI DAPAT DOSA LAGI ADELA SEBAB DUK MEMBEBEL KAT KORANG YG MENIAGA X IKHLAS TU....HUH.....WHATEVER

p/s : sakit jiwaraga aku tau...

12 ulasan:

mama maman berkata... [khas utk kamu]

setakat 10 hari posa nih... tak jumpa lagi kuih2 yg betul2 mama puashati... aduhai.. kalu yg besh2 pun mahal sungguh..

asyrafNAKjadiLEBIHbaik berkata... [khas utk kamu]

bace entry ni meleleh air liuk...walaupun ade food basi...
nak pegi pasar la ptg ni...nak beli spaghetti n meatball ....
hahahaha

Acapsuur (>,<)

syariza09 berkata... [khas utk kamu]

eeiii...x sukanya kes camni. kalo sy dpt pon, mulut ni mmg x berenti sumoah seranah peniaga tu. geram sbb makanan yg diidamkan basi

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

mama maman : diaorg ni berebut nak meniaga bulan ramadhan tp xnak jaga kualiti...main hentam je buat..asal ade rupa je cukup..rasa blakang kira...tp bukan sume la...certain2 je...

asyraff: wah..sedap tu spageti n meatball...nak gi bli kat ner tu?

syariza : mmg sakit ati sgt la...pas tu kue tu mmg peberet lak...huhuhuh

Mamma Olyn ♥ berkata... [khas utk kamu]

lorr mmg camtu, tat y sesibok mna pon time posa mmg blk msk gak kat umah, kekdg ja bli kuih tupun tmpt yg biasa dok jual kue tetiap ari even bkn bulan posa pon..ha tu mmg kompon jg kualiti, mamma pnah tekena kari basi, ayam percik msam, asam pedas tawar.. grrrr

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

mamma olyn ; bengang kan ...tapi dah beli xkannak gi return balik...

dakcik berkata... [khas utk kamu]

salam perkenalan dari dakcik ain jgk..
TQ follow..i follow u back..
nti rajin2 singgah komeng sekali..=)

anis asliza berkata... [khas utk kamu]

ada gak sekali, baru-baru ni beli ole-ole buah melaka kegemaran anak..kelapanya rasa semacam jer..nasib baik anak anis baru makan sebiji jer..

Fiza Nordin berkata... [khas utk kamu]

ish2... kite pun peminat nasi kerabu tp x penah try jeruk bawang putih tu.... selalu makan dgn solok lada & telo masin je...penah nampak peniaga tu jual tp tak terasa pun nak try... pasni nak cobalah! :D

wahida berkata... [khas utk kamu]

adoi la sabor je la...basi? kalau aku pun mengamuk weh...

ZaNa aDieyZa berkata... [khas utk kamu]

cian akk... nasi bukhari tu sedap kan.. zana pernah cuba jugak.. zana x pernah try lagi coconut shake tu.. rasa nak cuba lah hari ni..

kak, putrajaya duduk kat presint bape? zana presint 15..

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

zana : akak duk presint 19...