Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Rabu, 14 Mac 2012

rempah mee bandung mak pon

ni criter last 2 week...
aku balik muor...pastu nak bli la rempah mee bandung mak pon...
pi cari kat bando....tutup la plak kedai yg jual perencah tu

pastu..ank buah ckp kita pi bli kat umah dia je lah..
umah mak pon ni kat sekolah agama maahad..
pi lah cari kat umah dia...xde stok lak...
pastu org2 yg ade kat umah tu suh pi bli kat kedai mak pon sdiri kat parit junid...
dekat je katanya...
depan sket je dari umah ni...

apalagi...alang2 dah cari kan..bioler menjadi...
xde lah dekat mana pon...jauh la jugek
mungkin 1st time nak pegi tu yang trasa jauh kot...
kalau org yg dah biasa bg diaorg dekat je kot..

akhirnya...sampai jugek aku ke kedai mak pon...
tp aku tunggu dlm keta je sbb haifa tdo...
so...akuamik gmbo dr dlm keta jelah...



ni signboard depan kedai mak pon

ala...x nmpak la plak no.tipun mak pon ni...

ni ler rupe kedai mak pon....

lupa lak nak snap stok perencah mee bandung dlm frezer aku....
sape2dtg umah aku...nnti aku jamu ngan mee bandung mak pon yer..

pada yg nak bercuti-cuti mesia ke Johor tu..leh la singgah ke Muor...bli perencah mee bandung mak pon...sedapppppppp....
aku pernah try yg slain dr mak pon..tp mak pon jugek yg terbaekkkkkkkk

p/s;agak2 leh dpt komisyen x dr mak pon sbb iklankan produk dia...hihihihi

8 ulasan:

Kakzakie berkata... [khas utk kamu]

Bagus rencah mee bandung dia nie. Bila daging dah empok tinggal masukkan dia aje. Kacang cili bagai semua dah lengkap kita sediakan mee dan pelengkapnya je. Kakak pun suka:)

mamaijat berkata... [khas utk kamu]

.....mee bandung memang terbaik..
tapi bila ngenangkan ada udang kering,kacang tanah dan SEA FOOD sebagai penyedapnya...
telan liur jerlah...

mamaijat berkata... [khas utk kamu]

.....mee bandung memang terbaik..
tapi bila ngenangkan ada udang kering,kacang tanah dan SEA FOOD sebagai penyedapnya...
telan liur jerlah...

Qhaifa Nur berkata... [khas utk kamu]

dapat pula rempah yang sedap, lagi sedap mee bandung kita...

wahida berkata... [khas utk kamu]

sedap ye perencah mak pon ni? ada jual kat kedai2 runcit biasa tak? ke ada jual kat Giant ke Tesco ke? nak try la...

ke ada jual kat Johor je? huwaaaaa!!

dakcik berkata... [khas utk kamu]

eh mmg pemes pon kan perencah nie..kat opis ni salu ade org bwk kalo bru balik dr Muar..hehe


p/s : sy xjg sgt kaktus tu kak..juz letak kat tingkap dapur..bg kene cahaya ckit..pastu sy letak kat area sinki..bila basuh pinggan tu say hi la dgn dia..jgn siram dgn air..kalo boleh bior jek gitu..pastu salu la cuci tanah yg terkeluar dr pasu..n then alih susunan dia sebulan sekali...hehehe

Aine Ainun berkata... [khas utk kamu]

Erm.,akak sy kalo blik umah mil die slalu beli rempah ni, tp...x penah dgar nama mak pon...
Nti sy suh dia bli yg ni lak la...

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

k.zakie:sedap n senangkan kak..

mamaijat:ooo..mamaijat xleh mkn seafood eh...rugi ler..

Qhaifa Nur:btul3x

wahida:rasanya kat johor je kot ade jual...

dakcik:ooo...buh kat singki ek...nak buh kat sinki gak la...senang sket nak bg dia minum kan...tqvm dakcik