Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Isnin, 13 Februari 2012

kisah bertunang...

jiran umah depan aku ni wat majlis pertunangan anaknya..
meriah la sbb ank tunggal..pompuan lak tu..
tp syg..aku lupa nak snap gambar...
hahhaha...sibuk rewang...
dah siap bukak khemah sume bru aku tringat...pesal la x amik gamba kan...
nak wat cne..xde rejeki korng sume nak tgk sekitar umah aku...
hihihii...

bila tgk org bertunang...tringat la plak masa aku bertunang dulu...
org tua2 kata ..time bertunang ni..darah manis n byk dugaan...
dan aku dah rasa dugaan time bertunang tu..

aku ngan en somi ni bertunang lama gak..sthun stgh gitu...
aku yg minta camtu...alasan aku nak kumpul wit dulu sbb xnak bebankan mak n abah
padahal aku lom kenal btul agi en somi ni...
kenal kurang dr 6 bulan trus bertunang...

ekceli aku dah berkwn ngan mamat lain...
mamat ni classmate aku masa study...
tp mamat ni ekonomi lom stabil lagi...
mak n abah cam x brape nak bg la plak..aku dah frust la
pastu bila abah aku tau yg en somi ni sama negeri ngan dia..trus dia suka ngan en somi ni
huhuhuhu..sbb tu aku minta tempoh btunang 1thn stgh..kononnya nak kenal lebih dekat

tp mcm2 dugaan di pihak aku...di pihak en somi x tau lah plak cane dugaannya
bila aku dah bertunang...ramai plak yg nak couple ngan aku..
kalau sblum ni dia mcm x nmpak kewujudan aku..tp bila dah bertunang ni...ramai duk gila kat aku

ade sorg mamat ni ...dia bukak bisnes printing sebelah opis aku..
leh plak dia dpt no hset aku...
bila aku ckp dah bertunang..dia still gak nak kwn..
ok lah...kwn je lah...tp dia ade heart feeling gak kat aku...
sampai dah dekat aku nak nikah pon dia still contact aku...mengharapkan aku pilih dia...
adusssss

yg laki org pon sama...nak mengendeng gak ngan aku
padahal terang2 sume tau yg aku dah bertunang...
tp tu lah dugaan kan...
kalau dah jodoh tu...x kemana..

en somi aku plak dugaan time nak nikah..
org kata dah dekat nak nikah xleh drive..kalau nak kua bia org lain yg drive
tp dah terpaksa..en somi kena drive gak...dr muar nak ke trg...jauh tu..
sampai kat felda selancar ( muadzam )..leh eksiden lak..
keta mmg truk..
en somi luka sket kat lengan..

akad nikah ngan tgn calar balar...huhuhu
tulah dugaan di alam pertunangan....

( tringat lak time apih nak nikah..aku mati2 x bagi dia drive..takut bende yg x elok jadi...sampai apih naik bengang ngan aku..ye la..umah pengantin pompuan bukan jauh pon...dlm stgh jam je dr umah aku..tp aku x bagi gak...aku xnak bende yg berlaku pd en.somi aku berlaku pd apih...tp kalau dah suratan takdir n ketentuan Ilahi yg dia meninggalkan kami sebab eksiden...xde sape yg bleh menghalang...)

p/s : cer share dugaan korang lak

11 ulasan:

Lia berkata... [khas utk kamu]

betoi tu masa bertunang mmg dugaan selalu singgah kan.. sedih rasa bila citer pasal arwah apih. Allah s.w.t lebih menyayanginya..

Tina Othman berkata... [khas utk kamu]

;(, ajal maut ditangan Allah kan, biasa2 je dugaannya, malas pulak nak ingat hehe

lyza berkata... [khas utk kamu]

Saya tunang tak lama..3 bulan je.. tak sangka dia jd tunang n suami saya sb kami masing2 ada couple lain2.. asal dari kawan je..tetiba terus rapat n tunang n nikah..

kalau dah jodoh..:)

makcik berkata... [khas utk kamu]

belom betunang lagi.. :D..

sue zainun berkata... [khas utk kamu]

ya..tu sb org tua2 kata darah manis..tp smua tu hanya untuk menguji hambaNya..tanda allah s.w.t sayangkann kita..:)

kayrul-shah berkata... [khas utk kamu]

dugaan bertunang macam-macam. kayrul dulu bertunang lepas bergaduh besar sampai nak clash2 bagai. lepas baik terus bertunang, 5 bln lepas tue terus kahwin...

ieja amieja berkata... [khas utk kamu]

dugaan buat sy masa bertunang lak lain dr yg lain..sebelum bertunang bercinta bukan men lg..sehari x dengar suara x leh tdo lah konon..tp bila dah bertunang..jangan kan nak berjumpa nak dgr suara pun payah..huhu..seb baik lah dah kawen ni loving habis..ceh wah..

Rinna berkata... [khas utk kamu]

Salam Intan.. TQ folo..blog akak.. :)

Beli tau novel tuh.. best sgt.. :)

Masa akak bertunang dulu tak de laa sgt..dugaaan.. walaupun masa tuh hubby kat nun di selatan. Jumpa pun hujung minggu jer.. dan akak bertunang pun 6 bulan jer.. :)

Zana Adieyza berkata... [khas utk kamu]

kak, zana masa bertunang xde pulak masalah.. makin manis lak.. hihihi.. syukur Alhamdulillah..

syariza09 berkata... [khas utk kamu]

asben leh baca tak n3 ni...kang merajuk pula dia bila baca kisah x boy..hehehe

IntaNBerliaN berkata... [khas utk kamu]

sy alhamdulillah la, time bertunang xda dugaan yg besar pun.. semua berjln lncr je.. mybe sbb kami jauh kot.. lgpun kami kenal sebuln, n jumpa 30 minit je terus sbln lps tu merisik..hihi