Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Rabu, 11 Mei 2011

lost 6kg...wow!!!!

syukur alhamdulillahhhhh
usaha yang membuahkan hasil...
semoga semangat makin kental untuk turunkan berat badan...

hahahah\......jangan terkejut lak...bukan i ler..tapi hubby i...

semalam kat opis hubby ade medical check up....
balik umah semalam hubby bagi tau berat dia dah turun 6 kg within 1 month

TQVM  Ya Allah di atas izin mu...berat hubby ku berkurangan....
Hubby start minum Jus mate 5 dah hampir sebulan...tp bru 2 kotak
kalau ikut sugggestion..utk berat lebih 80 kg kena minum 2 sachet stiap hari
tp hubby ni ngelat2 minum...dan x ikut peraturan sangat...
di samping tu hubby kontrol makan...bukan x makan nasi langsung...makan jugak tp 1 kali shari jer...
malam just makan roti @ buah @ meratah lauk jer
pastu setiap petang @ malam hubby pi mengayuh beskal keliling putrajaya

itulah aktiviti senaman dia skrg ni...

semoga hubby dapat kurangkan lagi berat dia...hehehe dan teruskan berdiet..


( ini ler rupanya jus mate5 tu...korang mesti kenal kan )

p/s : bilalah turn aku lak nak lost 6kg ni...kalau lost 6kg..cnfirm aku bleh pakai semula koleksi kebaya aku....yehaaaa

3 ulasan:

Tina Othman berkata... [khas utk kamu]

wah tahniah..saya minum tak turun2 pun..lemak degil atau tak ikut pantang, jeles dgr org minum turun =)

mama_onie berkata... [khas utk kamu]

Oh macam perlu cuba, berat sekarang 59 rasa nak turun 2 kg lagi dah cukup

intan morsalin berkata... [khas utk kamu]

tina:x turun mungkin x ikut pantang pastu x exercise kot...cam hubby sya...kontrol makan & excercise.

mama_onie:hehehhe..kalau nak trun 2kg..mama xyah la makan jus mate5 ni...mahal tau...mama control mkan nasi..kalau leh tahan..xyah makan nasi langsung...insyaallah berat tu turun.
tapi kalau mama nak mencuba...xde masalah...sgt di alu alu kan..