Islamic Widget

our anniversary ( intan & nafis )

Daisypath Anniversary tickers

i follow...u follow...

Rabu, 30 Januari 2013

paksa belajar.

Photo: Wat matematik

ni gamba mlm td.
pas siap msk n mkn..aku paksa yaya blajar.
sib baik 2-3 ari ni mood dia ok.
bla sruh blaja..cpat je amik buku.
sbbnya aku dah upah ngan buku baru.

ari ahad ri tu gi popular kat giant nilai..smbil bli novel,
aku bli la buku utk yaya skali.

tu tgh wat matematik.
tp penat kan mgajar..
cmana la cikgu yg kna mengajar dr pg sampai ke petang.

aku pnah jd cikgu ganti kpd cikgu yg cuti bersalin.
hampir 2 bulan gak la.
aku ngaja kat sek.menengah.
kna msuk kelas tingkatan satu & tiga..huhuhu
ajar subjek sains.

asal blik dr mgaja je mmg aku melepek,
penat sehh.
pastu bdk2 ni dah tau aku cikgu ganti...xdenya dorang nak takut..
dpt lak kelas corot..mmg xterhandle dek aku.

tp bila bjalan kat tepi kelas tu mmg rasa bangga giler aaa
jln pun konfiden je..hahhaa
padahal ati kecut jer..
tp aku nakal + jahat dlu..huhuhu
masa aku jd cikgu tu..ade cikgu laki ( laki org ) syok kat aku
mla2 aku x layan..
pastu datang hangin jahat aku...
aku layannnnn.
aku layan sbb nak cedok ilmu dia..
dia pung ngaja sains
heheeheh..

tp bila aku dah abis kontrak & smbung blaja..dia still cari aku
till now pun ktaorg masih kwn..tp kwn je yer
xlebih dr tu...giler nak lebih2..kena cincang lumat ngan laki aku nnti.

aku dah knalkan cikgu ni kat laki aku..family aku pon knal..
hehehhe..
dah jd ank angkat mak aku pun cikgu ni.
wife dia pon baik ngan aku..tp wife dia x tau la yg dlu kali dia angau kat aku...
huhuhuhu...

tu lah dia..dr citer paksa anak dah melalut ke citer jaman tok kadok..korg layankan je lah..

9 ulasan:

mrs kayrul berkata... [khas utk kamu]

sama la...penat tau mengajar padahal ajar anak jer pun..baru satu jam dah rasa stress giler2...hehehe

Zana Ariana berkata... [khas utk kamu]

wah..rajinnya yaya..sama nama ngan anak sulung akak,panggil yaya juga, tp dah besar..kat UIA Gombak skrg..moga adik Yaya pun akan dpt sampai ke puncak menara gading jg nnti ye..
sesekali terkenang kisah2 lama ye..tp awas..,nnti hubby baca kecik hati plk dia..kecuali kalau dia mmg sporting orgnya..hihi

cik dah faridah berkata... [khas utk kamu]

mmg penat ngajo anak kan..heheh...plk2 kiter keje..mesti angin jer kalu anak tak ikut arahan kiter..hehhehe.

Qhaifa Nur berkata... [khas utk kamu]

kiranya tak ada jodoh...bagus juga jadi kawan...

akak pula bila anak-anak 4 dah sekolah kena jadi cikgu juga...kena belajar semula he..he..

yaya gud girl kan..kan..

wahida berkata... [khas utk kamu]

welcome back nok...hehe...lama aku x singgah blog ko kan...

mmg bz sungguh ko ni kan...

takpelah...ko take care ye...
rajin2 update tau...

Puan Kutu berkata... [khas utk kamu]

haha cerita ank smp ke cerita maknya jadi cikgu ganti..

*aiman dh 6 tahun mac ni.mmg agak terlambat sy mulakan dengan bacalah anakku.tp better late than never kan?

Sabihah berkata... [khas utk kamu]

saya tak boleh mengajar anak, mau tekanan perasaan jadinye..hihihi

Kakcik Nur berkata... [khas utk kamu]

Amboiiii... Jadi cikgu ganti pun sempat pulak dia buat drama swasta! :)

Fiza Rahman berkata... [khas utk kamu]

Hehehe...tersasar sket yer. saya klo bab ajar anak ni memang tak sabar lah. Tak bley nak jadi cikgu mcm nih ☺☺